Skip to main content

Skräddarsydda lösningar med ditt bästa i fokus

Att välja Självklarhets Assistans som personlig assistansbolag ger dig stora möjligheter att påverka din egen situation. Det kostar inget att välja oss.

Anlita oss
Hem / Personlig assistans
Dina önskemål står i fokus

Du bestämmer – alltid

Som kund hos oss är det alltid du som har både första och sista ordet gällande din personliga assistans. Hur vill du ha det? Vilka vill du ha som dina personliga assistenter? Det är upp till dig att välja både assistansbolag och personliga assistenter – och vi hjälper dig gärna med själva processen. Det är enkelt att bli kund hos Självklarhets Assistans, oavsett om du söker personlig assistans för första gången eller om du vill byta assistansbolag.

Kom igång – anlita oss

Personlig assistans för barn och ungdom

Under barndomen och ungdomen läggs grunden till vem du blir som vuxen. Livet är i ständig förändring under denna tid. Barn ska kunna få leka och upptäcka världen, ungdomar ska hitta sin identitet. Lek och fritid är viktigt, och i personlig assistans för barn och unga är det en stor del. Med personlig assistans ska barn och unga ges möjlighet att utvecklas och finna sig själva.

Kom igång – anlita oss

Personlig assistans för vuxna

Hur ser just dina behov ut?Inom personlig assistans ingår många olika uppgifter och det är du som utformar dem. Assistansen skiljer sig beroende på vem du är och vilka behov du har. Du styr var, när och hur vi kan stötta dig med personlig assistans, utifrån gällande lagstiftning, regler och beslut.

Personlig assistans

Personlig assistans enligt LSS är en rättighet som tilldelas personer som har en omfattande och bestående funktionsnedsättning. Detta ska garantera personerna goda förutsättningar och möjligheter att leva ett liv som andra. LSS delas in i personkretsarna 1, 2 och 3 och för dessa personer tillämpas rättigheter och olika insatser såsom exempelvis personlig assistans. Denna lag finns till för att underlätta för dig med funktionsnedsättning, och även för dina anhöriga och andra nära. Du kan läsa mer på Socialstyrelsens hemsida (länk).

Individuella behov

Personlig assistans innebär att du får stöd utformat efter dina individuella behov. Personlig assistans ger dig hjälp med det du inte kan göra själv och finns till för att underlätta din vardag. Det arbete som de personliga assistenterna gör utgör en viktig byggkloss för att du ska kunna vara så oberoende och självständig som möjligt för att kunna delta i samhället med samma rättigheter och möjligheter som andra.

Beviljats personlig assistans – hur gör jag nu?

Har du beviljats personlig assistans och undrar hur du ska gå vidare? Kontakta oss så tittar vi på det tillsammans.

Anlita oss

Vi hjälper dig med det du behöver

Vi hjälper dig med det administrativa och erbjuder dig även juridiskt stöd om du behöver det. Vi hjälper dig med ansökningar, beslut och viktiga frågor om lagar och regler. Du som är beviljad personlig assistans har rätt att anställa dem du vill ha som personliga assistenter, men vi kan också hjälpa dig att rekrytera assistenter.

Här kan du läsa mer på Kunskapsguiden.se (länk).

Vill du veta mer?

Vad betyder LSS? Vad är personlig assistans?

Läs mer under Frågor och svar