Skip to main content

Jobba och utvecklas hos oss

Som personlig assistent behöver du vara en empatisk, ansvarsfull och anpassningsbar person som kan sätta dig in i andra människors situation. Ditt jobb består av att finnas tillhands och underlätta vardagen för din brukare. Tillsammans kommer ni fram till hur det görs på bästa sätt för just den unika personen.

En rullstolsburen person förs fram av en annan person. Urban miljö på vintern. Båda personerna bär vinterkläder såsom mössa, halsduk och tjocka jackor. I knäet på den rullstolsburna personen sitter en liten hund som också har på sig en hundjacka. I bakgrunden syns en delvis istäckt damm och i den simmar några gräsänder.
Hem / Om oss / Jobba hos oss

Utvecklas och utbildas

Här har du goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Goda lönevillkor, kollektivavtal och systematiskt arbetsmiljöarbete som säkerställer att vi tar hand om dig på bästa sätt är självklarheter för oss.

Det är också viktigt att du får de kunskaper du behöver, som brandskyddsutbildning och får lära dig HLR, hjärt- och lungräddning. Vi erbjuder även skräddarsydda utbildningar utifrån varje brukares unika behov.

Vi strävar ständigt efter att bli en bättre arbetsgivare. I den strävan är dina idéer och förslag på förbättringar viktiga. Vårt motto är att vi alla är lika värda, och vi vill att alla ska trivas och ha roligt på vår arbetsplats.

Vill du ingå i vårt team? Välkommen att söka en tjänst hos oss!

Din roll som personlig assistent

Som personlig assistent kommer du att få många fina upplevelser. Detta är ett yrke där du ger av dig själv och får mycket tillbaka. Du kommer att arbeta nära en annan människa med behov och förväntningar som du behöver kunna förstå och möta, så det är viktigt att du är en empatisk person.
Det går inte att veta hur din roll kommer se ut förrän du vet vem du ska vara assistent till. Det kan skilja sig mycket – vissa brukare har svårt att kommunicera, andra kan kommunicera men saknar fysiken. Assistansbehovet kan också skilja sig åt från dag till dag.

Du ska finnas där som din brukares förlängda arm och underlätta i vardagen. Ni kommer gemensamt överens om hur assistansen ska utformas och fungera. Om du är osäker på något, fråga brukaren, din arbetsgivare eller en kollega.
Känner du ett driv att vara en personlig och omtänksam assistent, bryr du dig om människor och strävar efter en självklarhet, där frihet är personlig assistans? Då är du välkommen att höra av dig för att bli en i vårt familjära team!

Mer information

Behövs någon speciell utbildning för att bli personlig assistent?

Det krävs ingen utbildning för att arbeta som personlig assistent, det är inte betyg eller högskolepoäng som räknas. Det viktigaste för yrket är hur du är som person. Är du empatisk, engagerad och ansvarstagande? Har du tålamod?
Det händer dock att vissa kunder efterfrågar viss erfarenhet eller utbildning. Vi kan erbjuda skräddarsydda utbildningar utifrån brukares enskilda behov. Vi erbjuder också utbildningar i brandskydd och hjärt- och lungräddning (HLR).

Du ska kunna överlämna utdrag ur belastningsregistret, framför allt om du ska vara personlig assistent åt barn under 18 år. Du kan också komma att behöva lämna in andra uppgifter ifall brukaren efterfrågar det.

Hur mycket tjänar jag som personlig assistent?

Vi på Självklarhets Assistans erbjuder individuell lönesättning som baseras på dina tidigare erfarenheter och på hur många år du har varit verksam. Vi följer Fremias kollektivavtal (länk).

Framtidsmöjligheter

Som regel får alla personliga assistenter hos Självklarhets Assistans en introduktionsutbildning hos varje enskild brukare.

Du får utbildning i våra värdegrunder och hur du arbetar för att bibehålla ett tryggt och säkert system gentemot kunden och dina arbetskollegor.

Du kan också ges möjlighet till kompetensutbildning som är anpassad efter din arbetsgrupp och brukarens individuella behov, som utbildning i brandskydd och HLR (hjärt- och lungräddning).

Skicka in ansökan

Fyll i formuläret, så kommer vi att kontakta dig inom kort. Filer (såsom CV, personligt brev med mera) skickas separat till info@sjalvklarhetsassitans.se.

Ansökan
Ange ditt för- och efternamn
Ange ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Ange i endast siffror.
Ange en e-post som vi kan nå dig på